Kirjan ydinsanoma on se, että kukaan ei ole täydellinen johtaja aloittaessaan, mutta jokainen voi kehittyä taitavaksi johtajaksi. Kirjailija kartoittaa periaatteet, jotka pätevät hyvään johtajuuteen alasta ja ympäsristöstä riippumatta. Johtajan on opittava käyttämään omaa sisäistä viisauttaan ymmärtääkseen alaistensa tarpeet, jotta hän voisi johtaa sen kohti menestystä. Tämä kirja auttaa kehittämään tätä viisautta, antamalla selkeitä välineitä sen saavuttamiseksi. Kirja etenee seitsemän kohdan tien hyvään johtajuuteen; kirjainyhdistelmä JOHTAJA.
Seitsemän kohdan tie hyvään johtajuuteen
Ensin sinun on johdettava katselemalla, havainnoimalla ja kuuntelemalla; on vältettävä ennakkokäsityksiä. Toiseksi sinun on opittava solmimaan tunnesiteitä. Vasta kun on oppinut käsittelemään vaikeita tunteita voi ymmärtää kirkkaasti omat erityiset tarpeet ja muiden ihmisten tarpeita. Kolmanneksi sinun on herätettävä tietoisuus kyselemällä jatkuvasti kuka olen, mitä haluan ja mitä tilanne vaatii. Neljänneksi johtajan tulee näyttää esimerkkiä omilla teoillaan. Sinun on otettava vastuu tekemistäsi lupauksista – teot ratkaisevat. Tämän lisäksi johtajalta vaaditaan joustavuutta. Viides kohta käsittelee aitoa voimaa; sinun tulee olla riippumaton muiden mielipiteistä, se ei ole itsekästä toimintaa. Kuudes kohta käsittelee vastuullista johtamista; tulee harkita tarkkaan riskien ottamista, elää tekojen ja puheiden mukaan ja olla suoraselkäinen elämällä sisäisten arvojesi mukaan. Viimeisessä kohdassa: aisti synkronia kirjailija kertoo, että johtajan on tunnistettava samanaikaiset tapahtumat - näyteltävä jokaiset tarpeen vaativaa roolia.
Innoittavan johtajan voima tulee hänen omasta olemuksestaan ja sielustaan, se ei ole peräisin muilta ihmisiltä. Sen tunnusmerkkeinä voidaan pitää älyä, luovuutta, organisointikykyä ja empaattisuutta.
Johanna ja Liza
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti